2 maart 2020

Terugblik inkomende handelsmissie Brazilië 2020

In de eerste week van maart 2020 ontving de Nederlandse Export Combinatie een Braziliaanse business delegatie actief in de Agro-Logistics sector. Deze inkomende handelsmissie vond plaats in opdracht van de RVO – Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en in samenwerking met het landbouw attache van de Nederlandse ambassade in Brazilië tezamen met de Netherlands Business Support Offices (NBSO’s).

De delegatie bestond uit CEO’s van distributiecentra (CEASA), groente & fruit handelaren, en vertegenwoordigers van het Braziliaanse ministerie van Landbouw (CONAB), Natuur en voedselkwaliteit. Deze delegatie bracht in de week van 9 tot en met 14 februari bezoeken aan Nederlandse bedrijven actief in de Agro-Logistics sector. Door middel van deze veldbezoeken hebben de deelnemers sterke indruk gekregen van de Nederlandse bedrijven actief in hun sector. Veel kennis en interessante contacten is opgedaan door de delegatieleden, en Nederlandse bedrijven hebben een goed inzicht gekregen in de kansen in de Braziliaanse markt.

Wij kijken terug op een interactieve en inspirerende week en willen alle betrokken partijen bedanken voor de fijne samenwerking. Uiteraard willen wij ook de deelnemers aan de missie bedanken voor hun enthousiasme naar de betrokken partijen.

Voor vragen over de missie of ontwikkelingen in de markt kunt u contact opnemen met Daan Busscher.