2 oktober 2018

Terugblik – Dutch Design Pavilions Maison&Objet september 2018 – Parijs

Na zes succesvolle deelnames aan de Maison&Objet in Parijs heeft de NEC een andere insteek gekozen voor de september editie van 2018. Door de nieuwe sectie en hal indelingen was het geen optie meer om één landenpaviljoen te maken. Hierdoor heeft de NEC gekozen voor zes Dutch Design Pavilions waarop innovatieve designs van 12 individuele en collectieve labels zijn getoond. De zes Dutch Design Pavilions waren verdeeld over de Maison kant van de beurs en de Objet kant van de beurs.

 

Aan de Objet kant heeft KYWIE haar wijnkoelers in schapenvacht gepresenteerd aan de Franse markt, tevens ook presenteerden LUNEdot en KLOQ hun kleurrijke kaarsen en klokken in een gedeelde Dutch Design Pavilion. FOOOTY stelde allerlei bal vormen samen met hun ‘Grab, Click, Play’ speelgoed. En tot slot toonde HAMMAM34 de prachtige huishoudtextiel en loungeware collectie en Dutch Brands Collective een aantal producten van de 50 designers die het label vertegenwoordigt.

 

 

Aan de Maison kant deelde Frederik Roije zijn nieuwste product de ‘Beaming Bobber’ voor het eerste met het internationale publiek op een individuele Dutch Design Pavilion. Daarnaast was er een Dutch Design Pavilion waar vijf hedendaagse designers en designer labels innovatieve interieurproducten presenteerden. PUIK design, TWO-O, Silhouet Lighting, New Citizen Design en Reinders! toonden wat Nederland te bieden heeft op het vlak van interior design.

De NEC kijkt terug op een interessante editie van de Maison&Objet, een editie die veel perspectief heeft geboden voor de Nederlandse designers!

Bent u benieuwd wat de NEC voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Steven Smit of Joost van Dam of via 033 433 0131.