26 oktober 2018

Terugblik – Dutch Design Lounge Biennale Kortrijk

Op de Biennale Kortrijk organiseerde de Nederlandse Export Combinatie in samenwerking met de Nederlandse Ambassade in België een Dutch Design Lounge in het thema Upcycling & Functional Redesign. Het was een groot succes!

The Dutch Design Lounge presenteerde het internationale publiek dat Nederland voorop loopt in het vertalen van circulaire ideeën in prachtige designs. De tien geselecteerde creaties toonden een breed scala aan mogelijkheden in Upcycling & Functional Redesign die zowel de bezoekers als andere exposanten inspireerden. Sommige bezoekers beweerden dat de Dutch Design Lounge de meeste verrassende en waarde gedreven stand op de gehele beurs in Kortrijk was.

 

De Nederlandse ambassadeur in België Maryem van den Heuvel bezocht de Dutch Design Lounge om de bedenkers achter de designs te ontmoeten en spreken. Zij was onder de indruk van de diversiteit van de werken, of het nu gaat om redesign en upcycling van keramiek, vishuiden, bouwpuin, wol, PET flessen, stadionstoeltjes, verhuiskisten, spijkerbroeken of werkkleding. De ambassadeur prees de volharding waarmee de designers werken om de transformaties mogelijk te maken.

 

The Nederlandse Export Combinatie (NEC) ondersteunt jonge Nederlandse designers te internationaliseren en wil de wereld tegelijkertijd laten zien wat deze designers drijft om de wereld duurzamer en creatiever te maken. Als u geïnteresseerd bent in een van de 10 designers of als u ook een Dutch Design Lounge wil laten exposeren, dan kunt u contact opnemen via info@nec.nl of +31 (0)33 433 0131.

Wij kijken ernaar uit van u te horen.

Het NEC-team.