5 juli 2018

Sri Lanka – Terugblik inkomende missie pluimvee 2018

In opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseerde de Nederlandse Export Combinatie (NEC) i.s.m. de Dutch Poultry Centre en de Nederlandse ambassade te Colombo, Sri Lanka van 17 tot en met 24 juni een inkomende missie uit Sri Lanka. Dertien dierenartsen, vijf vertegenwoordigers van legboerderijen en vijf vertegenwoordigers van vleeskuikenhouders brachten een bezoek aan Nederland. Het doel van de missie was om de Sri Lankaanse vertegenwoordigers kennis te laten maken met de Nederlandse technologieën en hen in contact te brengen met diverse Nederlandse spelers op dit gebied. Via verschillende bedrijfsbezoeken, een matchmakingevent en een beursbezoek aan de VIV Europe is dit gerealiseerd.

Seminar & Matchmaking

Tijdens een speciaal opgezet seminar inclusief matchmaking event bij het Pluimveemuseum te Barneveld werden Nederlandse bedrijven geïnformeerd over de huidige situatie van en ontwikkelingen in de Sri Lankaanse pluimvee sector. Daarnaast was er de gelegenheid om een-op-een kennis te maken met de delegatieleden. Ook kon de delegatie van een rondleiding door het museum genieten. We kunnen terugkijken op een geslaagde dag!

VIV Europe

Zowel de bedrijvendelegatie als de dierenartsen hebben naast enkele bedrijfsbezoeken en trainingen ook de VIV Europe 2018 in Utrecht bezocht. De delegatieleden waren meerdere dagen op de beurs te vinden. Op vrijdag waren enkel de bedrijfsvertegenwoordigers op de beurs, waar zij onder andere geïnterviewd zijn door VIV Worldwide journalist Peter Best, wat leidde tot interessante gesprekken. Dit interview is terug te zien op de VIV Worldwide website. Zowel de losse programmaonderdelen als het bezoek aan de beurs zijn door de delegatie als zeer positief ontvangen, waarbij zij meerdere interessante contacten hebben opgedaan.

 

Wilt u meer informatie over deze missie? Neem dan contact op met Joost van Dam.