Beursdeelnames

Deelnemen aan een Holland Paviljoen op een beurs

De NEC organiseert jaarlijks een groot aantal beursdeelnames en is tevens agent voor een aantal vooraanstaande beursorganisaties wereldwijd.

Deelname aan een internationale beurs is een doeltreffende manier om uw product aan een bepaalde markt te presenteren. U komt in contact met buitenlandse bedrijven, agenten en distributeurs, overheden en kennisinstellingen. De NEC organiseert regelmatig gezamenlijke beursdeelnames om Nederlandse bedrijven als collectief te presenteren. Elk bedrijf krijgt een eigen deel van de stand toegewezen, waarop de producten gepresenteerd worden. Daarnaast is er vaak een Holland Lounge op de stand aanwezig. Deze bevat een kleine keuken, die gebruikt kan worden door de deelnemers van het paviljoen. Op het Holland Paviljoen wordt gebruik gemaakt van ‘Holland branding’. Dit vergroot de uitstraling naar buitenlandse partijen en de pers. Op het Holland Paviljoen wordt tijdens de beurs vaak een netwerkreceptie georganiseerd waar u (potentiële) klanten voor uit kunt nodigen.

Tijdens de gezamenlijke beursdeelname is er vaak een adviseur van de NEC aanwezig. Deze ondersteunt de deelnemers bij hun zakelijke activiteiten en voorziet hen van advies over zakelijke gebruiken, gebruikelijke condities voor die specifieke markt of de betrouwbaarheid van bepaalde potentiële afnemers.
Ook worden er regelmatig bezoek- en matchmakingprogramma’s gecombineerd met deelname aan een beurs. Op deze manier kunt u nog meer uit uw bezoek aan de markt halen. Voor deze programma’s werkt de NEC vaak samen met de Nederlandse vertegenwoordiging ter plaatse.

De voorbereidingen voor een beursdeelname kosten ondernemers veel tijd. Door deel te nemen aan een collectieve stand neemt de NEC het organisatorische deel voor haar rekening en houdt u tijd over voor andere zaken. Andere voordelen zijn de aantrekkingskracht van bezoekers op een groot paviljoen, de werving van bezoekers voorafgaand aan de beurs, gezamenlijke PR en de contacten die ontstaan binnen een paviljoen.

Wanneer u deelneemt aan het Holland Paviljoen komt u wellicht in aanmerking voor een missievoucher van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland t.w.v. €1500. Voor meer informatie over de missievoucher klik hier.

De aankomende collectieve beursdeelnames kunt u vinden onder ‘Aankomende beurzen’.

Bent u actief in de Land-, tuinbouwsector? Heeft u ambities om uw export uit te breiden richting het Midden-Oosten? De Saudi Agriculture brengt u in contact met ruim 17,000 potentiële professionele zakenpartners met landbouw expertise!

 

Bemachtig nu uw stand op deze meest vooraanstaande beurs in de regio!!

 

Waarom is dit uw beurs?

Deze beurs heeft maar liefst 40 jaar aan ervaring en waardering. 17,000 bezoekers uit de Golf regio, het Midden-Oosten en ROW landen. 

Saudi Agriculture is dé beurs in het midden-oosten.

 

Vind tijdens deze beurs niet alleen nieuwe afnemers van uw producten maar geniet ook van alle andere voordelen zoals:

 • Ontdek nieuwe distributiekanalen om maximaal te profiteren van de Arabische markt.
 • Leer regionale vertegenwoordigers kennen die uw product bekend maken in het Midden-Oosten.
 • Vind grote Arabische investeerders en handelaren.
 • Koppel je merk aan 40 jaar landbouw evenement ervaring van deze beurs.

Een korte sneak peek van de voorgaande editie:

 

Schrijft uw zich in voor 21 december? Dan garanderen wij 100% dat uw de gewenste hoeveelheid m2 bemachtigd op het Nederland Paviljoen.

Schrijft uw zich in na 21 december? Dan komt u op de wachtlijst en kunnen wij helaas niet garanderen dat uw de gewenste stand en/of m2 krijgt tijdens deze fantastische beurs.

 

Al met al een unieke kans voor iedereen die actief is in de Agri-tech, Agri-food of landbouwsector!

 

Voor deze reis is het daarnaast mogelijk om gebruik te maken van de RVO missievoucher wat u een voordeel van maar liefst 2500 euro oplevert!

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan nu contact met Daan onze internationale project manager op via: daan@nec.nl of 06-24169017.

 

De Nederlandse Export Combinatie heeft in opdracht van de RVO – Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en in samenwerking met AgriProFocus Oeganda  en de Nederlandse ambassade in Kampala voor het tweede jaar op rij een missie georganiseerd voor de agrosector in Oeganda. De handelsmissie was een succes! Niet alleen hebben de Nederlandse bedrijven nu een beter beeld van de sterk groeiende landbouw sector in Oeganda, maar meer nog om handel op te zetten of verder uit te breiden.

De missie vond plaats van 13 tot 17 februari en stond in het teken van deelname aan de Harvest Money Expo met een Holland Village. Veertien Nederlandse bedrijven en vijftien Nederlands-Oegandese bedrijven actief in de zuivel, pluimvee, tuinbouw en de opslag.  waren vertegenwoordigd. De Holland Village was verder aangevuld met Oegandese boeren van de Best Farmer competitie 2018.  Dit is een programma van de ambassade in Kampala.

Ambassadeur Henk Jan Bakker opent de Holland Village     

De eerste twee dagen voor de Harvest Money Expo bezochten de Nederlandse bedrijven verschillende boerenbedrijven in Oeganda. De zuivelgroep ging naar het rundvee gebied Mbarara in Zuidwest-Oeganda waar ze door SNV op de hoogte gebracht werden van de ontwikkelingen in de regio. Vervolgens sprak de groep met lokale boeren over het gebruik van Nederlandse zuivelinstallaties en fokprogramma’s. De pluimvee groep ontmoette een aantal grote kippenbedrijven rond de hoofdstad Kampala. Daaruit bleek dat de pluimvee sector een enorme ontwikkeling doormaakt en dat de Nederlandse bedrijven kunnen ondersteunen bij de professionalisering daarvan. De resterende tuinbouw en agro-bedrijven bezochten interessante telers in regio Entebbe.


Chore-Time geeft uitleg over pluimveestallen            

De laatste drie dagen van de missie stonden volledig in het teken van de Holland Village tijdens de Harvest Money Expo. De Harvest Money Expo is sterk gegroeid ten opzicht van vorig jaar met een verdubbeling van het aantal bezoekers in totaal 27.374. Dit was ook te merken aan de drukte in de Holland Village. Volgens exposant Holland GreenTech versterkte de opzet van de Holland Village de stroom van bezoekers. Exposant eProd Solutions had na dag een al meer bezoekers dan gedurende de gehele beurs in 2018.

Vice-president van Oeganda Edward Ssekandi ook aanwezig

De Holland Village trok niet alleen veel bekijks, maar creëerde ook nieuwe kansen voor de deelnemende bedrijven. Op de beurs zijn matchmaking afspraken georganiseerd met lokale partijen, om dit verder te stimuleren. Daarnaast had elke deelnemer de mogelijkheid zich hier te presenteren aan het publiek gedurende de master classes. Hierdoor zijn er ideeën uitgewisseld, waardevolle contacten opgedaan, offertes geschreven en projecten gestart die het begin kunnen zijn voor verdere samenwerking tussen Nederland en Oeganda op het gebied van de landbouw.


Veel bezoekers in de Holland Village gedurende de drie dagen Expo

Al met al kijken wij terug op een geslaagde handelsmissie. Via deze weg willen wij alle deelnemende bedrijven en samenwerkingspartners bedanken. Voor meer vragen over deze missie of de ontwikkelingen in Oeganda kunt u contact opnemen met Joost van Dam of Steven Smit.

Na succesvolle voorgaande edities heeft de NEC in 2018 wederom een Holland paviljoen georganiseerd op de Growtech Eurasia in Antalya, Turkije. De beurs vond plaats van 28 november tot en met 1 december en in totaal namen 7 tuinbouwbedrijven deel aan dit paviljoen.

De Growtech Eurasia is gericht op de Turkse markt én op het brede achterland en is erg internationaal georiënteerd. Er zijn o.a. exposanten en bezoekers uit de nabij gelegen Europese landen, het Midden-Oosten en Noord Afrika. De beurs is de afgelopen jaren sterk gegroeid en blijft een sterke groei in bezoekers, standhouders en in m2 van beursvloer doormaken.

Het Holland Paviljoen werd geopend op 28 november door de Nederlandse Ambassadeur in Turkije, H.E. mevrouw Marjanne de Kwaasteniet.

 

Diezelfde dag hebben de Nederlandse paviljoenhouders matchmaking sessies gehad op het paviljoen met een Palestijnse delegatie dat op uitnodiging van de Nederlandse ambassade een bezoek bracht aan de beurs.

Tijdens de beurs zijn zowel nieuwe als bestaande contacten ontmoet uit diverse landen.

Vanwege succes en de reeds grote interesse vanuit Nederland voor de volgende editie, zal de NEC in 2019 wederom een Holland paviljoen organiseren op deze beurs.

Voor meer informatie over de beurs en mogelijkheden voor 2019 kunt u contact opnemen met Joost van Dam

Op de Biennale Kortrijk organiseerde de Nederlandse Export Combinatie in samenwerking met de Nederlandse Ambassade in België een Dutch Design Lounge in het thema Upcycling & Functional Redesign. Het was een groot succes!

The Dutch Design Lounge presenteerde het internationale publiek dat Nederland voorop loopt in het vertalen van circulaire ideeën in prachtige designs. De tien geselecteerde creaties toonden een breed scala aan mogelijkheden in Upcycling & Functional Redesign die zowel de bezoekers als andere exposanten inspireerden. Sommige bezoekers beweerden dat de Dutch Design Lounge de meeste verrassende en waarde gedreven stand op de gehele beurs in Kortrijk was.

 

De Nederlandse ambassadeur in België Maryem van den Heuvel bezocht de Dutch Design Lounge om de bedenkers achter de designs te ontmoeten en spreken. Zij was onder de indruk van de diversiteit van de werken, of het nu gaat om redesign en upcycling van keramiek, vishuiden, bouwpuin, wol, PET flessen, stadionstoeltjes, verhuiskisten, spijkerbroeken of werkkleding. De ambassadeur prees de volharding waarmee de designers werken om de transformaties mogelijk te maken.

 

The Nederlandse Export Combinatie (NEC) ondersteunt jonge Nederlandse designers te internationaliseren en wil de wereld tegelijkertijd laten zien wat deze designers drijft om de wereld duurzamer en creatiever te maken. Als u geïnteresseerd bent in een van de 10 designers of als u ook een Dutch Design Lounge wil laten exposeren, dan kunt u contact opnemen via info@nec.nl of +31 (0)33 433 0131.

Wij kijken ernaar uit van u te horen.

Het NEC-team.

De Nederlandse Export Combinatie heeft in samenwerking met de Task Force Health Care op 27 september 2018 een matchmaking event georganiseerd op het congresstival World of Health Care. Verschillende Nederlandse bedrijven uit de Life Sciences & Health sector spraken met hooggeplaatste functionarissen uit o.a. Brazilië, Colombia, Duitsland, Frankrijk, Scandinavië, Oekraïne, Indonesië, India en de Verenigde Staten over samenwerkingsmogelijkheden.

      

De Nederlandse Life Sciences en Health sector heeft een goede internationale naam. Niet alleen om de technologische en ander innovaties, maar ook omdat het sector breed goed scoort. Nederland is niet voor niets als 5 jaar de nummer 1 op de Euro Health Consumer Index. Dit bleek ook uit het enthousiasme van de landen delegaties. Deze waren erg onder de indruk van de verschillende ontwikkeling in onder meer e-Health, Hospital Design & Build, Medical Devices, Public Health en Medical Technology. Hopelijk leidt het to verdere internationalisering van de Nederlandse Life Sciences en Health sector.

 

De NEC wil via deze weg de deelnemers van het matchmaking event en Task Force Health Care bedanken. Wij kijken nu al uit naar de volgende WoHC in 2019, tot dan!

Na zes succesvolle deelnames aan de Maison&Objet in Parijs heeft de NEC een andere insteek gekozen voor de september editie van 2018. Door de nieuwe sectie en hal indelingen was het geen optie meer om één landenpaviljoen te maken. Hierdoor heeft de NEC gekozen voor zes Dutch Design Pavilions waarop innovatieve designs van 12 individuele en collectieve labels zijn getoond. De zes Dutch Design Pavilions waren verdeeld over de Maison kant van de beurs en de Objet kant van de beurs.

 

Aan de Objet kant heeft KYWIE haar wijnkoelers in schapenvacht gepresenteerd aan de Franse markt, tevens ook presenteerden LUNEdot en KLOQ hun kleurrijke kaarsen en klokken in een gedeelde Dutch Design Pavilion. FOOOTY stelde allerlei bal vormen samen met hun ‘Grab, Click, Play’ speelgoed. En tot slot toonde HAMMAM34 de prachtige huishoudtextiel en loungeware collectie en Dutch Brands Collective een aantal producten van de 50 designers die het label vertegenwoordigt.

 

 

Aan de Maison kant deelde Frederik Roije zijn nieuwste product de ‘Beaming Bobber’ voor het eerste met het internationale publiek op een individuele Dutch Design Pavilion. Daarnaast was er een Dutch Design Pavilion waar vijf hedendaagse designers en designer labels innovatieve interieurproducten presenteerden. PUIK design, TWO-O, Silhouet Lighting, New Citizen Design en Reinders! toonden wat Nederland te bieden heeft op het vlak van interior design.

De NEC kijkt terug op een interessante editie van de Maison&Objet, een editie die veel perspectief heeft geboden voor de Nederlandse designers!

Bent u benieuwd wat de NEC voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Steven Smit of Joost van Dam of via 033 433 0131.

Van dinsdag 12 juni t/m donderdag 14 juni vond een geslaagde editie plaats van de Greentech 2018; de internationale beurs op het gebied van tuinbouwtechnologie, met een unieke focus op het begin van de tuinbouwketen, de productievraagstukken van telers en technologische oplossingen. Naast de vele Nederlandse en internationale bedrijven, was ook de Nederlandse Export Combinatie vertegenwoordigd met een eigen stand.

Tijdens deze beurs was de NEC aanwezig om op de hoogte te blijven van de laatste technologieën. Daarnaast was de NEC ook aanwezig om Nederlandse bedrijven op de hoogte te brengen van zakelijke kansen in het buitenland, interessante beurzen op het gebied van de agrarische sector en de Holland Paviljoens en handelsmissies die de NEC organiseert richting kansrijke gebieden.

 

Bent u benieuwd wat de NEC voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Joost van Dam of via 033 433 0131.

De Nederlandse export Combinatie heeft in juni 2018 een Holland Lounge georganiseerd op de Iran Food Bev Tec op de beurs Iran Agrofood. Deze beurs vond plaats van 28 juni tot en met 2 juli in Teheran. Deze lounge was georganiseerd in opdracht van met Topsector Agri & Food en in samenwerking met East West Trade.

De Holland Lounge was met name gefocust op de Nederlandse aardappelsector, een sector waarnaar een groeiende vraag is in Iran. Tijdens de beurs heeft de Landbouwraad van de Nederlandse ambassade te Teheran een netwerkreceptie georganiseerd om de economische banden tussen beide landen in de sector te versterken.

In de Holland Lounge zijn verscheidene presentaties en seminars gegeven aan belangstellende Iraanse bedrijven en instanties over de Nederlandse aardappelsector en wat zij zouden kunnen betekenen voor de Iraanse sector.

Het Holland Paviljoen op de Iran Food Bev Tec bestond uit zeven deelnemers. Daarnaast stonden er nog een aantal Nederlandse bedrijven verspreid over de hele beurs. De beurs is alle vier de dagen goed bezocht.

We kunnen terugkijken op een succesvolle beurs, waarbij de Nederlandse bedrijven hun producten hebben kunnen introduceren op de Iraanse markt en waarbij de Nederlandse aardappelsector meer bekendheid heeft gekregen in het land.

 

Wilt u meer informatie over deze beurs? Neem dan contact op met Joost van Dam.

 

De Nederlandse Export Combinatie heeft in april 2018 een Holland Paviljoen georganiseerd op de Food and Hotel Asia.  Deze beurs vond plaats van 24 tot en met 27 april in Singapore. NEC heeft voor de tweede keer een collectieve deelname aan deze beurs georganiseerd.

Tijdens de beurs heeft de Landbouwraad van de Nederlandse ambassade te Singapore een netwerkreceptie georganiseerd om de economische banden tussen beide landen in de sector verder te versterken.

Het Holland paviljoen op de FHA Singapore bestond uit zeventien deelnemers. Daarnaast stonden er nog negen Nederlandse bedrijven over de gehele beurs verspreid. De beurs is alle vier de dagen goed bezocht, deze editie bestond uit ruim 3,500 exposanten vanuit 76 landen met ruim 81,000 internationale bezoekers.

 

We kunnen terugkijken op een succesvolle beurs, waarbij de Nederlandse bedrijven hun producten hebben kunnen introduceren op de Aziatische markt.

Interesse in deelname in 2020? Neem dan contact op met Carianne de Boer. De FHA HoReCa vindt plaats van 3 tot 6 maart 2020, de FHA Food & Beverage vindt plaats van 31 maart tot 3 april 2020.

De Nederlandse Export Combinatie heeft van 16-21 april in opdracht van de Topsector T&U en de Nederlandse ambassade in Tehran een missie naar Iran  met beursdeelname aan de Iran Green Trade Fair georganiseerd voor Nederlandse bedrijven in de horti sector. Dertien Nederlandse bedrijven waren hierbij vertegenwoordigd. De missie is georganiseerd in samenwerking met Holland Horti International.

 

Voorafgaand aan de beurs, tijdens de missiedagen, zijn in Esfahan en Mahallat verschillende bedrijven bezocht. Dit was vooral bedoeld om te ervaren hoever men reeds binnen de Iraanse horti sector is en ter inspiratie voor verdere productontwikkelingen voor deze markt en waar en hoe Nederland (hier) op in kan spelen. Nog steeds zijn droogte, watertekorten, irrigatieoplossingen, een dalend grondwaterniveau en zonintensiteit de belangrijkste vraagstukken binnen deze markt.
Tevens vonden in Esfahan businessmatchmaking afspraken met lokale partijen plaats, om de mogelijkheden voor toekomstige samenwerking te bespreken. Een netwerkreceptie en een informatief seminar maakten ook deel uit van het missie programma.

 

De Holland lounge op de Iran Green Trade Fair in Teheran werd in opdracht van de Topsector Tuinbouw & uitgangsmaterialen georganiseerd en bestond uit 13 deelnemers. Daarnaast stonden er nog 12 Nederlandse bedrijven over de gehele beurs verspreid. Voorts werd deze gehele vertegenwoordiging ondersteund met een netwerk receptie vanuit de Nederlandse Ambassade in Teheran. De beurs is alle drie de dagen goed bezocht. De belangstelling en het succes van deze beurseditie heeft ertoe geleid dat de beursorganisatie het beursoppervlak bij de volgende editie met 50% wil vergroten.

We kunnen terugkijken op succesvolle bezoeken en deelnames, die de relatie tussen Nederland en Iran in de tuinbouwsector verder heeft bevorderd.

Interesse in deelname in 2019? Neem dan contact op met Joost van Dam. De beurs zal plaatsvinden van 17-19 april 2019.

Heeft u vragen over deze missie? Neem dan contact op met Joost van Dam of Carianne de Boer.

 

 

  

De Nederlandse Export Combinatie (NEC) heeft een Holland Paviljoen georganiseerd op de SIAL Middle East (SIAL ME) welke plaats vond van 12 t/m 14 december 2017 in Abu Dhabi. De SIAL ME is onderdeel van het SIAL netwerk, het leidende en toonaangevende wereldwijde netwerk van shows gewijd aan de voeding- en drankenindustrie.

Middels deelname aan het Holland paviljoen werd de deelnemers de gelegenheid geboden om samen met collega-bedrijven potentiële zakenpartners te ontmoeten en diverse contacten te leggen. In het midden van een paviljoen was een lounge ruimte beschikbaar waar deelnemers aan tafel gesprekken konden voortzetten. Ook is er in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Dubai extra Holland branding geboden middels een flyer, die uitgedeeld kon worden aan bezoekers, en middels een banner. Dit was opgezet voor extra promotie van het Holland paviljoen.

Een aantal statistieken over de SIAL ME 2017;

 • Aantal standhouders: 900+
 • Landenpaviljoens: 30+
 • Aantal bezoekers: 16.000+ Aantal VIP topinkopers: 500

Na succesvolle voorgaande edities heeft de NEC in 2017 wederom een Holland paviljoen georganiseerd op de Growtech Eurasia in Antalya, Turkije. De beurs vond plaats van 29 november tot en met 2 december en in totaal namen 7 tuinbouwbedrijven deel.

De Growtech Eurasia is gericht op de Turkse markt én op het brede achterland en is erg internationaal georiënteerd. Er zijn o.a. exposanten en bezoekers uit de nabij gelegen Europese landen, het Midden-Oosten en Noord Afrika. De beurs is de afgelopen jaren sterk gegroeid en blijft een sterke groei in bezoekers, standhouders en in m2 van beursvloer doormaken.

Tijdens de beurs zijn zowel nieuwe als bestaande contacten ontmoet uit diverse landen. Met name is er veel contact gelegd met partijen uit Iran welke in Nederland zijn opgevolgd bij het matchmakingevent tijdens de daaropvolgende inkomende missie uit Iran.

Vanwege succes en de reeds grote interesse vanuit Nederland voor de volgende editie, zal de NEC in 2018 wederom een Holland paviljoen organiseren op deze beurs.
Voor meer informatie over de beurs en mogelijkheden voor 2018 kunt u contact opnemen met Joost van Dam – dam@nec.nl

De Nederlandse Export Combinatie heeft in samenwerking met Dutch Meat & Feed Centre een Holland Paviljoen georganiseerd op de 21e editie van de Food & Hotel China in Shanghai, die plaats heeft gevonden van 14 tot en met 16 november 2017.

De FHC biedt een goede platform voor voedsel-, drank- en horecabedrijven om hun stempel op deze regio te drukken. In totaal en verspreid over de 3 beursdagen, heeft de FHC 2017 91.301 bezoekers kunnen verwelkomen wat een toename is van 30% ten opzichte van de editie in 2016. Dit is een record brekende toename! Niet alleen was er een stijging in bezoekersaantallen, maar tevens in internationale standhouders en totale beursoppervlakte. Zo waren er in 2017 2.350 internationale standhouders uit meer dan 69 landen en regio’s en bestond de FHC uit een beursoppervlakte van 85.000 m2. Bovengenoemde punten heeft er toe geleid dat de FHC is uitgegroeid tot dé toonaangevende beurs voor internationale bedrijven die interesse hebben om hun producten in de Chinese markt te introduceren.

Quote: “We are delighted with the results of this year’s show. Not only with the increase in exhibitors but also the large numbers of buyers that attended from all over the country,” Stated Margaret Zhang, Deputy General Manager of the show organiser, UBM – China International Exhibitions Ltd.

Voor meer informatie over de beurs en mogelijkheden voor 2018 kunt u contact opnemen met Joost van Dam – dam@nec.nl 

Terugblik Holland Paviljoen FHC 2017

De Nederlandse Export Combinatie heeft ook in september 2017 weer een Holland Paviljoen georganiseerd op de Maison et Objet beurs, die plaats heeft gevonden van 8 tot en met 12 september 2017. De Maison et Objet Paris is een prestigieuze designbeurs die twee keer per jaar plaatsvindt. Met ruim 3100 exposanten en 80.000 bezoekers is deze beurs één van de grootste design beurzen internationaal.

Ook dit jaar stond Het Holland Paviljoen weer in hal 7, de design hal. Het fraaie designpaviljoen heeft designers en design bureaus de gelegenheid geboden om zich te presenteren en potentiele klanten te ontmoeten en verdere contacten te leggen.

Het Holland Paviljoen was gelegen midden in de design area van de hal en had vanwege het hoge stand design (5 meter hoog) een uitstekende zichtlocatie. Er hebben 18 Nederlandse designers en designbureaus  deelgenomen aan het paviljoen. De drukste dagen van de beurs waren zaterdag en maandag en moesten alle zeilen bijgezet worden om de stroom aan geïnteresseerden te woord te staan.

In samenwerking met de Nederlandse Ambassade in Parijs is een succesvolle netwerkreceptie georganiseerd op zaterdag 9 september. Tijdens het netwerkevent konden de Nederlandse standhouders in contact komen met de genodigden vanuit de Ambassade, het Atelier Néerlandais, potentiele kopers, bezoekers en andere standhouders.

Voor meer informatie over de beurs kunt contact opnemen met Joost van Dam

Netwerkreceptie zaterdag 9 september
Deel van het Holland Paviljoen

     

Netwerkreceptie zaterdag 9 september

De Nederlandse Export Combinatie heeft voor de derde keer een Holland Paviljoen georganiseerd op de private label M.A.D.E beurs. Deze beurs vond plaats op 28 en 29 maart in Parijs, Frankrijk. Het collectieve paviljoen bestond uit 8 deelnemers, waarvan 6 food bedrijven (o.a. Savory Snacks, Sweets, Fresh Vegetables, Bakery and Cereals) en 2 non-food bedrijven.

Er waren veel inkopers aanwezig en met name de Franse retailers waren op zoek naar nieuwe Private label producten. De M.A.D.E had dit jaar ook een nieuw concept: de Degustation Section. Dit trok veel bekijks door de bezoekers. Als deelnemer/bedrijf kon je hiervoor in aanmerking komen. Hier waren 2 Nederlandse bedrijven voor genomineerd.

In 2018 zal de NEC weer een Holland Paviljoen organiseren. Heeft u vragen of interesse in deelname dan kunt u contact opnemen met Wendy Bakker of via 033 433 0131.

De Nederlandse Export Combinatie heeft een Holland Paviljoen georganiseerd op de Growtech Eurasia. Deze beurs vond plaats van 30 november tot en met 3 december in Antalya, Turkije. In 2016 heeft de NEC voor de vierde keer een collectieve deelname aan deze beurs georganiseerd.

De Landbouwraad van de Nederlandse ambassade te Ankara heeft ten tijde van de beurs een netwerkreceptie georganiseerd om de economische banden tussen beide landen in de sector verder te versterken.

img_4040

img_4053

De Nederlandse Export Combinatie heeft van 3 t/m 8 september 2016 een Holland Paviljoen op de Green Expo Teheran, Iran, georganiseerd. Parallel aan deze beurs werd door de NEC ook een studiebezoek in de regio’s Teheran en Shiraz georganiseerd voor geïnteresseerde Nederlandse Horti bedrijven.

Het Holland Paviljoen werd in opdracht van de Topsector Tuinbouw & uitgangsmaterialen georganiseerd en bestond uit 18 deelnemers, daarnaast stonden er nog 26 Nederlandse bedrijven over de gehele beurs verspreid. Voorts werd deze gehele vertegenwoordiging ondersteund met een grootse netwerk receptie vanuit de Nederlandse Ambassade te Teheran, welke door ruim 180 genodigden werd bezocht.

De beurs werd door de eerste maal georganiseerd door de organisatie HPP en was ondanks deze eerste editie geheel volgeboekt. De volgende editie zal dan ook georganiseerd worden op een ander gedeelte op het beursterrein waardoor er beschikking is over een groter aantal hallen.

De bezoekers van de Iraanse horti beurs bestonden vooral uit telers zelf maar ook uit bijvoorbeeld lokale agenten, consultants, of andere belangrijke spelers uit de markt.

De opzette oriëntatiereis bestond uit met name project bezoeken in de regio van Teheran en van Shiraz en  vooral om te ervaren hoe ver men reeds binnen de Iraanse horti sector is en ter inspiratie voor verdere productontwikkelingen voor deze markt. Zo zijn droogte, watertekorten, irrigatieoplossingen, dalend grondwaterniveau, zon intensiteit, belangrijke vraagstukken binnen deze markt.

We kunnen terugkijken op 2 succesvolle bezoeken/deelnames die de relatie tussen Nederland en Iran in de tuinbouwsector verder heeft versterkt.

 

Interesse in deelname in 2017? Neem dan contact op met Wendy Bakker of Joost van Dam.
Bekijk hier de agenda voor de geplande data van de beurs.

De Saudi Agriculture beurs welke plaatsvond van 2 t/m 5 oktober bood wederom een groot aantal mogelijkheden aan de deelnemende Nederlandse bedrijven vooral in de tuinbouwsector. Vanwege de grote hoeveelheid geïmporteerde bevroren kip uit Latijns Amerika lag de bereidheid tot investeringen daar niet erg hoog. Een groot aantal bedrijven nam deel aan het door Holland+You financieel ondersteunde Holland paviljoen. Dit gaf de Nederlandse inzending een innovatieve en frisse “look”.

Ook vanuit andere regio’s was een groot bezoekersvolume aanwezig waarbij een aantal grote investeerders door de Nederlandse Landbouwattaché naar de stand werden uitgenodigd. Hierdoor konden enige offerte voorstellen worden opgeschreven. Sluitstuk van de deelname was het netwerk event op de Nederlandse Ambassade te Riyadh dat door een groot aantal Nederlandse bedrijven werd ondersteund en op een perfecte manier was georganiseerd.

“Wij komen de volgende editie terug” was dan ook een veel gehoorde uitspraak.

img_4357
Holland Paviljoen 2016
img_4362
Holland Paviljoen
img_4375
Saudi Agriculture beurs
img_4441
Holland Paviljoen
img_4411
Business Meeting op de stand

img_4512

De Nederlandse Export Combinatie heeft een Holland Paviljoen georganiseerd op de Maison et Objet, die plaats heeft gevonden van 2 tot en met 6 september. De Maison et Objet Paris is een prestigieuze designbeurs die twee keer per jaar plaatsvindt. Met ruim 3100 exposanten en 80.000 bezoekers is deze beurs één van de grootste design beurzen internationaal.

Het Holland Paviljoen stond ook dit jaar weer in de design hal. Het paviljoen heeft de deelnemers de gelegenheid geboden om samen met collega-bedrijven potentiele zakenpartners te ontmoeten en op de beurs contacten te leggen.

De locatie van de Holland Paviljoen was midden in de design area van de hal. Deze locatie bood bezoekers goed zicht op de producten van de deelnemers. Acht Nederlandse designers hebben met een eigen stand in het paviljoen deelgenomen.

Voor meer informatie over de beurs en mogelijkheden voor 2017 kunt u contact opnemen met Merit Temmink

img_3472
Paviljoen
20160902_163214
Holland Paviljoen – Maison et Objet 2016
20160903_112507
Holland Paviljoen – Maison et Objet 2016
img_3467
Paviljoen
2016 Holland Paviljoen Turkije Tuinbouw
2016 Holland Paviljoen Saoedi Arabie Agro
2016 Holland Paviljoen China Food
2016 Holland Paviljoen Iran Tuinbouw
2016 Holland Paviljoen Frankrijk Creative
2016 Holland Paviljoen Singapore Food
2016 Holland Paviljoen Frankrijk Private label
2016 Holland Paviljoen Verenigde Arabische Emiraten Agro, tuinbouw
2016 Holland Paviljoen Verenigde Arabische Emiraten Agro
2015 Holland Paviljoen Turkije Tuinbouw
2015 Holland Paviljoen Verenigde Staten Creative
2015 Holland Paviljoen Verenigde Arabische Emiraten Creative
2015 Holland Paviljoen Frankrijk Creative
2015 Holland Paviljoen Verenigde Arabische Emiraten Agro, tuinbouw
2015 Holland Paviljoen Verenigde Arabische Emiraten Agro
2014 Holland Paviljoen Turkije Tuinbouw
2014 Holland Paviljoen Frankrijk Creative
2014 Holland Paviljoen Verenigde Arabische Emiraten Agro, tuinbouw
2014 Holland Paviljoen Amsterdam Tuinbouw
2013 Holland Paviljoen Turkije Tuinbouw
2013 Holland Paviljoen Rusland Agro

De NEC is de Nederlandse agent van diverse internationale beursorganisaties. Nederlandse bedrijven die deel willen nemen of vragen hebben over één van deze beurzen kunnen zich richten tot ons. De NEC zorgt dat alle zaken, van het contract tot de stand inrichting, geregeld worden met de betreffende beursorganisatie. Op een aantal van deze beurzen wordt ook een Holland Paviljoen georganiseerd. Deze beurzen kunt u vinden onder ‘Holland Paviljoen’. Hieronder vindt u een overzicht van de beurzen die NEC representeert:

 • Food and Hotel Asia, Singapore (Overseas Exhibition Services Ltd)
 • FHC China (Overseas Exhibition Services Ltd)
 • HOFEX (Overseas Exhibition Services Ltd)
 • F&H Vietnam (Overseas Exhibition Services Ltd)
 • Zuid Korea (SFH) (Overseas Exhibition Services Ltd)
 • F&H Indonesia (Overseas Exhibition Services Ltd)
 • F&H Thailand (FHT) (Overseas Exhibition Services Ltd)
 • AgraME (Informa Exhibitions)
 • Saudi Agriculture (Riyad Exhibitions Company)
 • Agritec Africa
 • Growtech Eurasia
 • BIG 7 Food Expo South Africa
 • MADE* Frankrijk
 • Bakery Expo China
 • World Food Warsaw
 • Sahara Agriculture Exhibition

U kunt contact met ons opnemen voor meer informatie over deze beurzen en de aanmeldingsformulieren voor deelname met een individuele of collectieve stand.