6 april 2018

Inkomende handelstop uit Bangladesh 23 april

In april 2018 brengen in totaal 23 delegatieleden uit de top van overheden, branchesectoren en bedrijven uit verschillende sectoren een werkbezoek aan Nederland.


Wilt u in contact komen met de delegatie? Dat kan op onderstaand moment:
Seminar en matchmakingevent op maandag 23 april 2018:
De bedrijvendelegatie bestaat uit 23 van de meest vooraanstaande bedrijven die op zoek zijn naar samenwerkingsmogelijkheden met Nederlandse partners.
In de ochtend wordt een informatief seminar gehouden (voor het concept programma zie de bijlage) en in de middag is er een matchmaking event waar u individuele gesprekken met één of meerdere leden van deze handelstop kunt hebben. De Bengaalse delegatie en hun interesses zijn te vinden in het profielen overzicht.

U kunt zich aanmelden voor het seminar of de individuele gesprekken of beide op maandag 23 april a.s. Zowel het seminar als de matchmaking is gratis.
Tijdstip/ programma:
09.30 – 13.00 uur: Seminar
13.00 – 14.00 uur: Lunch
14.00 – 17.00 uur: Matchmaking / individuele gesprekken

Aansluitend is er een netwerkborrel met de delegatieleden.

Locatie: Hilton Hotel – Den Haag (Zeestraat 35, 2518 AA Den Haag)
Aanmelden voor het seminar en de matchmaking kan door het aanmeldformulier in te vullen en te sturen naar info@nec.nl t.a.v. Daan Busscher. Aanmelden kan tot 18 april 2018.

Deze missie wordt uitgevoerd door de Nederlandse Export Combinatie in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en in samenwerking met de Ambassade van Bangladesh in Nederland, Bangladesh Investment Development Authority (BIDA), en de Dutch-Bangla Chamber of Commerce and Industries(DBCCI).

 

Achtergrond:
Bangladesh staat op het punt zich tot de ontwikkelingslanden te rekenen. Door een vrij stabiele economische groei van meer dan 7% in de afgelopen jaren, een toename in de voedselproductie en een groeiende middenklasse die de consumptie aanjaagt, liggen er mooie kansen voor Nederlandse bedrijven. Bangladesh is als agrarische samenleving vooral afhankelijk van de akkerbouw, waar meer dan 60% van de bevolking werkzaam in is en circa 30% van het nationale inkomen uit afkomstig is. De dienstensector, o.a. overheid, bankwezen, ICT, handel, horeca en vervoer, leveren het grootste deel van het Bruto Nationaal Product (ca.50% van het totaal). De kledingindustrie, die vrijwel alleen voor de uitvoer produceert, zorgt voor het belangrijkste exportproduct. Er zijn op dit moment circa 3000 naaiateliers, vooral in de steden Dhaka, Chittagong, Narayanganj, Savar en Tongi. Naast de kledingindustrie beschikt Bangladesh over meer dan achtduizend kilometer aan waterwegen met tien grote binnenhavens waarvan het grootste gedeelte continu bereikbaar is. Momenteel zijn er ca. 100 Economic Zones actief. Bangladesh valt onder de EU’s Generalized Scheme of Preferences (GSP) – Everything But Arms (EBA) regeling. Deze regeling biedt Europese partijen de mogelijkheid om producten op 0-tarief te importeren.

 

Meer informatie of vragen?
Bent u op zoek naar meer informatie over de missie of over de deelnemers, neem dan contact op met Joost van Dam van de Nederlandse Export Combinatie via 033 433 0131 of info@nec.nl
Bekijk hier ook de aankondiging en het programma voor deze dag.