2 juli 2020

9-12 maart ’21: FOODEX Japan

Neem deel aan de grootste en meeste bekende F&B beurs in Japan

De FOODEX Japan is de meest toonaangevende internationale (B2B) vakbeurs in Japan – Azië met veel internationale belangstelling. Het onlangs afgesloten EU-Japan handelsakkoord biedt kansen voor de Nederlandse voedselsector. De Japanse markt staat bekend als lastig en tijdrovend, maar Nederlandse agro-ondernemers lijken steeds beter hun weg naar de lucratieve markt in Japan te kunnen vinden. De totale agro-export naar Japan steeg in 2018 met bijna 20%, naar maar liefst 892 miljoen euro. Vooral de vraag naar hoogkwalitatieve producten als vlees, paprika’s, zuivel, dranken, verwerkte voedsel en ook nicheproducten als aardbeien, neemt fors toe. Hier komt bij dat met name de tarieven op vlees, zuivel en alcoholische dranken fors verlaagd zullen worden, hier valt dus veel te winnen voor ondernemend Nederland. Ook de Olympische Spelen van 2021 zijn aanleiding voor Japan om zich te presenteren als een met internationale uitstraling en het aanbod van levensmiddelen dat daarbij past.

Enkele cijfers van de voorgaande editie:

  • Meer dan 80.000 professionele bezoekers (30% trading/wholesalers – 20% foodservice – 15% Retail);
  • Zo’n 4.500 exposanten uit ruim 94 verschillende landen wereldwijd;
  • 53 landen paviljoens, waaronder ook het Holland Paviljoen.

Door de snelle opkomst van het Corona virus begin dit jaar (2020) heeft de beursorganisatie besloten de beurs uit te stellen met een jaar. Bezoekers, standhouders en wij als organisator van het Nederlands paviljoen staan dan ook te popelen om in 2021 wel een geweldige editie neer te zetten. Een vernieuwd paviljoen met body en aantrekkingskracht, voorzien van ‘NL Netherlands’ branding! Top locatie op de beurs waar geen bezoeker omheen kan en voor u de gateway naar de rest van Azie kan bieden!

 

Sectoren vertegenwoordigd op de FHA F&B:

  •  Food & Beverage;
  •  Food Ingredients;
  •  Wines & Spirits.

Deze link brengt u naar de uitgebreide lijst van de sectoren vertegenwoordigd. Terugblikken op een editie uit 2018:

Hoe kunt u deelnemen?
De Nederlandse Export Combinatie handelt als de exclusieve agent in Nederland voor JMA (beursorganisator) en faciliteert uw individuele deelname aan deze beurs en organiseert het Nederlands Paviljoen.
Mee gaan in ons enthousiasme en deelnemen aan de FOODEX Japan? Wees er snel bij want de ruimte is gelimiteerd en er is momenteel veel animo van het Nederlandse bedrijfsleven om deel te nemen!
Gezien deze gelimiteerde ruimte en de al deelnemende exposanten uit de 2020 editie worden aanmeldingen gehonoreerd op volgorde van binnenkomst en beschikbaarheid van ruimte.

Voor deelname prijzen, het aanmeldformulier + algemene voorwaarden en een beursprogramma’s op maat bent u bij Daan Busscher (NEC) in goede handen. Hij helpt u graag op weg!

Aanmelden vóór 1 oktober!

Daan Busscher
daan@nec.nl
033-433 0131