2 juli 2020

9-12 maart ’21: FOODEX Japan

Neem deel aan de grootste en meest bekende F&B beurs in Japan

De FOODEX Japan is de meest toonaangevende internationale (B2B) vakbeurs in Japan – Azië met veel internationale belangstelling. Het onlangs afgesloten EU-Japan handelsakkoord biedt kansen voor de Nederlandse voedselsector. De Japanse markt staat bekend als lastig en tijdrovend, maar Nederlandse agro-ondernemers vinden steeds beter hun weg naar de lucratieve markt in Japan. De totale agro-export naar Japan steeg in 2018 met bijna 20%, naar maar liefst 892 miljoen euro. Vooral de vraag naar hoogkwalitatieve producten neemt fors toe. Hier komt bij dat met name de tarieven op vlees, zuivel en alcoholische dranken fors verlaagd zullen worden, hier valt dus veel te winnen voor ondernemend Nederland. Ook de Olympische Spelen van 2021 zijn aanleiding voor Japan om zich te presenteren als een met internationale uitstraling en het aanbod van levensmiddelen dat daarbij past.

Enkele cijfers van de voorgaande editie:

  • Meer dan 80.000 professionele bezoekers (86% Japans);
  • Zo’n 4.500 exposanten uit ruim 94 verschillende landen wereldwijd;
  • 53 landen paviljoens, waaronder ook het Holland Paviljoen.

Door de snelle opkomst van het Corona virus begin dit jaar (2020) heeft de beursorganisatie besloten de beurs uit te stellen met een jaar. Bezoekers, standhouders en wij als organisator van het Nederlands paviljoen staan dan ook te popelen om in 2021 wel een geweldige editie neer te zetten.
Deze editie staan wij hier met een compleet vernieuwd Nederland paviljoen voorzien van een krachtig design! Deelnemen aan de beurs kan al voor €795,- per m2.

Terugblikken op een editie uit 2018:

Registratie voor de FOODEX Japan is nu geopend!
Beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Wat te doen:
1. Zeker van deelname? Schrijf u dan direct in en bemachtig uw stand!
2. FOODEX met potlood op de agenda? Reserveer nu kosteloos uw stand en bevestig deze later dit jaar.

Gezien de gelimiteerde ruimte worden aanmeldingen gehonoreerd op volgorde van binnenkomst en beschikbaarheid van ruimte. Bij een reservering zal NEC contact opnemen tegen de definitieve inschrijvingsdeadline of bij het overschrijden van het totaal beschikbaar aantal m2. Definitieve boekingen gaan voor op reserveringen.

Deadline voor aanmelden voor de FOODEX Japan is 19 oktober 2020. De Nederlandse Export Combinatie handelt als de exclusieve agent in Nederland voor JMA (beursorganisator) en faciliteert uw individuele deelname aan deze beurs en organiseert het Nederlands Paviljoen.

 

Met aanmelden gaat u akkoord met de Algemene voorwaarden NEC_FOODEX 2021.

Daan Busscher
daan@nec.nl
033-433 0131

 

Zie ook onze blog Zaken doen Japan