30 januari 2018

9 & 10 april: Handelsmissie naar Polen

Wilt u uw kansen verkennen in Polen in de voedingsmiddelen en drankenindustrie? Ga dan mee met deze handelsmissie!


DE POOLSE FOODSECTOR
Polen is een van de grootste staten in centraal Europa en telt rond de 38,4 miljoen inwoners. De Poolse economie groeit momenteel boven het verwachtte groeipercentage uit.

  • Naast de stijging van particuliere consumptie binnen Polen, zijn ook in het specifiek de uitgaven aan de voedingsmiddelen en drankenindustrie toenemende. De voedingsdetailhandel bedraagt op dit moment $52 miljard in Polen. Dit bedrag is verwacht te stijgen naar $62 miljard in 2020. Oorzaken hiervan liggen in de stijging van het inkomen, diversificatie van smaak en toenemende import.
  • Binnen Polen stellen voedingsconsumenten steeds grotere eisen aan het kiezen van foodservice. Niet alleen richten Polen zicht steeds op meer de kwaliteit van eten, maar ook de locatie, de service en de sfeer worden steeds belangrijker. Tevens wordt er steeds meer nadruk gelegd op de oorsprong
    van producten; waaronder de aanwezigheid van organische ingrediënten, ingrediënten zonder allergenen of vegetarische maaltijden.
  • De Poolse vraag naar internationale smaken neemt toe, steeds meer Polen reizen overzee wat resulteert in vraag naar Europese smaken. Bovendien is er een sterke vraag naar innovatie binnen Polen. De Poolse bevolking staat open voor nieuwe smaakcombinaties, experimentele smaken en producten die iets nieuws brengen.


PRAKTISCH
Deelname aan de missie kost €1950,- per bedrijf, excl. BTW, inclusief matchmaking, business ontbijt, presentaties, store checks excl. reis en verblijfskosten en evt. tolkkosten. Mogelijk komt u in aanmerking voor een missievoucher ter waarde van maximaal €1500,- van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Voor meer informatie over deze regeling, zie http://www.rvo.nl

Wat kunt u verwachten?

  • Als deelnemer zult u waardevolle inzichten krijgen in de toekomstige handels- en investeringsmogelijkheden in Polen
  • U komt face-to-face in contact met Poolse kopers in de voedingsmiddelen en dranken industrie.

 

VRAGEN OF AANMELDEN
Bekijk voor meer informatie en o.a. het programma de Aankondiging Handelsmissie Polen. Voor vragen kunt u contact opnemen met Dyon Zwijnenburg of via 033 433 0131.

 

Minimaal aantal deelnemers voor deze missie is 10. U kunt zich inschrijven tot 9 maart 2018. U kunt zich aanmelden via onderstaand formulier.

Aanmeldingsformulier
Lees hier de algemene voorwaarden voor deze handelsmissie