20 augustus 2018

November: 4e Istanbul Design Week

Het Consulaat Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden in Istanbul (C-G) organiseert een reeks van design events tussen 20 september -20 november met als thema “Co-designing Our Public Space”.

De design events zijn onderdeel van de grote design events van 2018: de 4e Istanbul Design Biënnale (20 september – 4 november ) en de Turkse Design Week (16 november – 18 november). Het thema hiervan is “Liveability” waarvan Jan Boelen de curator is. Het doel is om Dutch Design in Turkije te promoten en de contacten tussen beide landen te versterken alsook om een platform te creëren voor communicatie en netwerken binnen de design sector.


DESIGN EVENTS

De Design Events van het CG vinden plaats tussen 20 september en 20 november 2018 en omvatten:
► De officiële opening van de Istanbul Design Biënnale op 20 september 2018 in het Palais d’Hollande, de locatie van het CG.
► Tijdens de Biënnale van 20 september tot 4 november wordt het Palais d’Hollande omgetoverd in een Dutch Design Paviljoen met werken van lokale en internationale designers. Nederlandse designers wordt aangeboden hun werken in het Palais d’Hollande tentoon te stellen op basis van selectie door curator Jan Boelen. Het paviljoen kan worden bezocht door geregistreerde gasten tijdens rondleidingen.
► 8 Dutch Co-Design sessies worden tussen 20 september en 20 november door het CG georganiseerd in samenwerking met Turkse en Nederlandse partners en stakeholders zoals: IKSV,
WRISC Turkey, Circo (ClickNL), Creative Industries fund NL, Het Nieuwe Instituut, TU Delft, Amsterdam Municipality, Beyoglu Municipality, Sisli Municipalty, Koc University KUAR, Dutch Cycling Embassy,
Dutch Urban Approach, ETMK, ENTA, Turkey Design Week/Outwork, Atolye, BCSD Turkey en vele anderen. Van en voor deze partners worden activiteiten aangeboden die variëren van workshops tot rondetafelgesprekken.
► B2B matchmaking met designers, afnemers en partners in het Palais d’Hollande op 18 en 19 november. Bedrijfsbezoeken met specifieke partners kunnen in overlegd gepland worden. Deze
matchmaking biedt veel kansen aan Nederlandse designers om in contact te komen met potentiële Turkse partijen en zo het netwerk uit te breiden. Het moment is uitstekend gekozen nu de
diplomatieke relatie tussen beide landen weer hersteld is en Turkse fabrikanten open staan om waarde toe te voegen aan hun producten middels design.
► Finisage Co-Design is de officiële afsluiter van het Co-Design programma en vindt plaats op 20 november 2018 in het Palais d’Hollande middels een receptie.
Voor een overzicht van alle Design Events en de specifieke data zie de bijlage in de mail: Codesigning our public space Events Timeline.

Voor een overzicht van alle Design Events zie Timeline Design Events Turkey

 

BEZOEK & MATCHMAKING

Het CG biedt u naast de bovenstaande evenementen de mogelijkheid om van 17 tot 20 november deel te nemen aan matchmaking activiteiten waarin u in contact komt met designers, afnemers en andere potentiële Turkse partners.

Lees de Aankondiging Biënnale Istanbul, Turkije voor de uitgebreide programma`s + data, achtergrond informatie en de kosten voor deze handelsmissie.

 

DEELNEMEN

Wenst u meer informatie of wilt u deelnemen aan het bovenstaande programma of een eigen programma samenstellen? Stuur dan een mail naar Joost van Dam of bel 033-433 0131. De
matchmaking wordt uitgevoerd in opdracht van en in samenwerking met het Consulaat Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden in Istanbul door de Nederlandse Export Combinatie (NEC) samen
met Tradeport.