20 augustus 2018

September: 4e Istanbul Design Biënnale

Het Consulaat Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden in Istanbul (C-G) organiseert een reeks van design events tussen 20 september -20 november met als thema “Co-designing Our Public Space”.

De design events zijn onderdeel van de grote design events van 2018: de 4e Istanbul Design Biënnale (20 september – 4 november ) en de Turkse Design Week (16 november – 18 november). Het thema hiervan is “Liveability” waarvan Jan Boelen de curator is. Het doel is om Dutch Design in Turkije te promoten en de contacten tussen beide landen te versterken alsook om een platform te creëren voor communicatie en netwerken binnen de design sector.


DESIGN EVENTS

De Design Events van het C-G gedurende deze periode zijn:

► De officiële opening van de Istanbul Design Biënnale in het Palais de Hollande, de locatie van het Consulaat Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden in Istanbul.

► Tijdens de Biënnale zal het Palais de Hollande worden omgetoverd in een Dutch Design Paviljoen

met werken van lokale en internationale designers. Nederlandse designers wordt aangeboden hun werken in het Palais de Hollande te showen op basis van selectie. Het paviljoen zal worden bezocht door geregistreerde gasten tijdens rondleidingen.

► De Turkse media zullen worden uitgenodigd om de Dutch Design Week te bezoeken en relevante partners en media worden uitgenodigd voor de CO-design events, de Istanbul Design Biënnale en de Istanbul Design Week.

8  Dutch Co-Design workshops zullen door het C-G worden georganiseerd in samenwerking met Turkse en Nederlandse partners en stakeholders zoals: IKSV, WRISC Turkey, Circo (ClickNL), Creative Industries fund NL, Het Nieuwe Instituut, TU Delft, Amsterdam Municipality, Beyoglu Municipality, Sisli Municipalty, Koc University KUAR, Dutch Cycling Embassy, Dutch Urban Approach, ETMK, ENTA, Turkey Design Week/Outwork, Atolye, BCSD Turkey en vele anderen.

B2B matchmaking met designers, afnemers en partners.

Voor een overzicht van alle Design Events zie Timeline Design Events Turkey

 

BEZOEK & MATCHMAKING

Het C-G biedt u de mogelijkheid de Design Events te bezoeken (zie hierboven) deelname aan het Dutch Pavilion en B2B matchmaking met potentiële partners.

U kunt gedurende de gehele periode van 20 september – 20 november Istanbul bezoeken.

Lees de Aankondiging Biënnale Istanbul, Turkije voor de uitgebreide programma`s + data, achtergrond informatie en de kosten voor deze handelsmissie.

 

DEELNEMEN

Wenst u meer informatie of wilt u deelnemen aan 1 of beide programma’s of een eigen programma samenstellen? Stuur dan een mail naar Wendy Bakker of bel 033-433 0131.

De matchmaking wordt uitgevoerd in opdracht van en in samenwerking met het Consulaat Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden in Istanbul door de Nederlandse Export Combinatie (NEC) samen met Tradeport.