17 april 2018

15 mei: matchmaking event Sri Lanka

Wilt u in contact komen met de delegatie? Dat kan op onderstaand moment:
Seminar en matchmaking event op dinsdag 15 mei 2018:
De bedrijvendelegatie bestaat uit 24 van de meest vooraanstaande bedrijven die op zoek zijn naar samenwerkingsmogelijkheden met Nederlandse partners. In de ochtend wordt een informatief seminar gehouden (voor het concept programma zie de bijlage) en in de middag is er een matchmaking event waar u individuele gesprekken met één of meerdere leden van deze handelstop kunt hebben. De Sri Lankaanse delegatieleden en hun interesses zijn te vinden in het profielenoverzicht.

 

Tijdstip/ programma:
09.30 -12.00 uur Seminar
12.00 -13.00 uur Networking lunch
13.00- 16.00 uur Matchmaking / individuele gesprekken
Locatie:
Crown Plaza Promenade Hotel, Den Haag
Aanmelden:
Aanmelden voor het seminar en de matchmaking kan door het aanmeldformulier in te vullen en te sturen naar info@nec.nl t.a.v. Daan Busscher. Aanmelden kan tot 9 mei 2018. Bekijk voor meer informatie het concept programma en de aankondiging.

 

Deze missie wordt georganiseerd in opdracht van en in samenwerking met de Nederlandse Ambassade in Sri Lanka, de Export Development Board en de Sri Lankaanse ambassade in Den Haag.

 

Achtergrond:
Op 15 mei 2018 brengen in totaal 24 delegatieleden uit de top van overheden, branchesectoren en bedrijven uit verschillende sectoren een werkbezoek aan Nederland
Bent u geïnteresseerd in zakendoen in Sri Lanka? Kom dan op 15 mei 2018 naar het Sri Lanka Business Event. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland biedt Nederlandse bedrijven een unieke kans om deel te nemen aan een netwerkevenement met matchmaking om zakelijke kansen in Sri Lanka te verkennen.

De invoerrechten op diverse producten uit Sri Lanka zijn vorig jaar verlaagd naar 0%. Reden van de verlaging van deze tarieven is het toekennen van de APS+ status aan Sri Lanka. Via het APS verleent de EU sinds 1971 handelspreferenties aan ontwikkelingslanden en daardoor betalen importeurs uit de EU lagere invoerheffingen voor producten uit APS-landen. Maak kennis met RVO, de 24 Sri Lankaanse bedrijven, de Sri Lankaanse ambassade in Den Haag, de Sri Lankaanse Export Development Board (EDB), de Board of Investment (BOI) en met Guest of Honour, de Sri Lankaanse Minister van Development Strategies and International Trade, Mr Malik Samarawickrama.

Tijdens het event ontvangt u informatie over zaken doen in Sri Lanka en de huidige gunstige invoerrechten (APS+) vanuit Sri Lanka. Ook komt Tim Beyer van ISM eGroup vertellen over hun succesvolle Nederlandse onderneming in Sri Lanka. Daarnaast bieden we u de kans om tijdens en na de netwerklunch te spreken met Sri Lankaanse bedrijven en besluitvormers uit verschillende sectoren, zoals Textiel, IT-BPO, Agri-food en Toerisme.