19 december 2017

Handelsmissie naar Oeganda – Agro

Wilt u uw export uitbreiden naar Oeganda en bent u actief in de Agro sector (zuivel, tuinbouw, pluimvee, aardappels of machines)? Neem dan deel aan de missie en beurs Harvest Money EXPO!


DE MISSIE
Deze activiteit staat in het teken van de beurs “Harvest Money Expo” die op 16, 17 en 18 februari in Kampala wordt gehouden. De 1e editie van de Harvest Money Expo vond reeds in 2017 plaats en en werd door 20.000 mensen bezocht! Daarnaast waren de toen deelnemende Nederlandse bedrijven zeer tevreden over de opkomst en kwaliteit van de bezoekers. Op de beurs zal een Holland Lounge worden geplaatst, waar de missiedeelnemers zich kunnen presenteren en waar matchmaking wordt georganiseerd. Ook kunnen presentaties of workshops worden verzorgd. Op 14 en 15 februari zullen bedrijfsbezoeken plaatsvinden.

Voorafgaand aan de missie zal een deelnemersbijeenkomst plaatsvinden. Deelname aan de missie biedt u een goede gelegenheid om uw netwerk in Oeganda op te zetten of uit te breiden.


AGRO SECTOR OEGANDA

In Oeganda is meer dan 70% van de huishoudens afhankelijk van landbouw. Ontwikkeling van de landbouw is de beste manier om het gemiddeld inkomen in Oeganda te laten stijgen. Door de snel groeiende agrarische sector in Oeganda (en Oost Afrika) is de vraag naar automatisering van verwerking van agrarische producten flink toegenomen. Nederland heeft op dit gebied een goede reputatie (India en China raken steeds meer uit de gratie). In 2015 is een scan van de markt voor landbouwmachines in Oeganda samengesteld, zie Agri-Machinery Scan Uganda. In 2016 is er tevens een scan van de agribusiness in Oeganda samengesteld, zie The Agribusiness Market Scan. Deze missie wil opvolging geven aan deze marktscans.


MET WIE WERKEN WE SAMEN?

In samenwerking met de Nederlandse ambassade in Kampala en in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) organiseert de NEC deze activiteit naar Oeganda voor bedrijven die actief zijn in de zuivel, tuinbouw, pluimvee, aardappels en machines.

 

KOSTEN
Deelname aan de missie kost €450,- per deelnemend bedrijf (max. 2 personen), excl. BTW. Kosten voor reis en verblijf en andere individuele kosten zijn voor eigen rekening.


DEELNEMEN

Meld u snel aan via de volgende link!
Op 10 januari 2018 wordt aan de hand van het aantal aanmeldingen beslist over het doorgaan van de missie.

Voor meer informatie over de handelsmissie zie de Aankondiging Handelsmissie Oeganda – Agro.


CONTACT EN VRAGEN

Projectleider is Sylvia van der Horst. Contact haar via 033-4330131 of via sylvia@nec.nl.